П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Нові хабарі: Російська паломниця повернула Єрусалимській Церкві прикраси із храму

    Росія продовжує задобрювати Єрусалимського патріарха, щоб той не визнавав Православну Церкву України. Патріарх Єрусалимський Феофіл нагородив орденом кавалерів Гробу Господнього російську паломницю пані Олену Мільську за повернення з Росії емалевих прикрас частини кувуклії Воскресіння, на якій були зображені Воскреслий Господь і Дванадцять апостолів.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на orthodoxia.info

    Прикраси є витвором XIX століття і були відправлені на зберігання в Росію двадцять років тому. Єрусалимський патріарх подякував пані Олені Мільській за її старання та запевнив її, що її ім’я буде вічно згадуватись у літургіях, які проводяться на Гробі Господньому.

    Після підписання акту про передачу прикраси були передані старшому архієпископу Єрапольському Ісидору, щоб він розмістив їх на початковому місці.

    РФ задобрює Єрусалимську Церкву для власних цілей

    Агенти Російської Федерації не відпускають зі свого поля зору Єрусалимського патріарха і щомісяця проводять з ним зустрічі, щоб гальмувати процес визнання ПЦУ збоку Єрусалимської Церкви і шкодити Вселенському патріархату. По суті Єрусалимський патріархат став одним із найпотужніших союзників Кремля в релігійному вимірі. 

    Російська сторона також використовує проблеми з екстремістами в Єрусалимі, щоб пропонуючи «захист» від них, і відповідно добиватись вигідних для рф і РПЦ рішень від Єрусалимського патріархату. Не гребує рф і будувати храми в Святій Землі. А зараз паломники з росії навіть почали привозити коштовності.

    В той час, як світове православ’я і навіть єпархії РПЦ за межами росії відмежовуються від Московського патріархату через благословення і схвалення злочинного російського вторгнення в Україну, Єрусалимський патріарх Феофіл продовжує тісне спілкування і теплі прийоми російських послів та єрархів. Невідомо, як в патріарха Феофіла може бути хоч якесь нормальне ставлення до єрархів Московського патріархату, які відкрито, послідовно, наполегливо підтримують і “благословляють” російську злочинну військову агресію проти суверенної України.

    Найсвіжіше

    Популярне