Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Нардепка закликала не тільки відкривати кримінальні провадження, але повністю заборонити УПЦ МП

    Нещодавні обшуки, які провела СБУ в Києво-Печерській Лаврі та інших храмах УПЦ в єдності з Московським патріархатом і те, що виявили під час слідчих дій, не залишають сумнівів у тому, чим займаються в Україні служителі цієї релігійної установи. І крім кримінальних проваджень слід законодавчо заборонити діяльність московського патріархату. На цьому наголошує заступниця голови партії «Голос», народна депутатка Інна Совсун, йдеться на сайті політичної партії.

    «Це, що представники російської православної церкви — агенти кремля ні в кого не викликає сумніву. А надто після нещодавніх обшуків СБУ і того, що вони виявили. Це знімає будь-які питання. На жаль, зараз нам залишається сподіватись на кримінальне провадження від СБУ», — констатує народна депутатка.

    З березня місяця у Верховній Раді зареєстровані два законопроекти про заборону УПЦ МП в Україні, зараз додався третій. Тож слід запровадити цю заборону на законодавчому рівні.

    «Мій законопроект про заборону РПЦ зареєстрований у Парламенті майже 250 днів тому. Є ще 2 аналогічних законопроекти. Заборонити потрібно було ще в березні, але тоді були аргументи на кшталт «давайте не хитати човен». Але хитають човен саме представники російської православної церкви і хитають його на користь рф», — акцентує представниця «Голосу».

    Нагадаємо, петиція про заборону УПЦ (МП) набрала необхідну для розгляду кількість голосів. Також під час обшуків в УПЦ (МП) на Тернопільщині та Прикарпатті СБУ виявила антиукраїнські брошури.

    Найсвіжіше

    Популярне