П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ відвідав Полтаву

    До обласного центру 27 листопада приїхав предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній. Його візит був пов’язаний із відзначенням дня пам’яті святого Паїсія Величковського, який є уродженцем Полтави.

    У неділю 27 листопада у Свято-Успенському соборі Полтави відбулася божественна літургія. Очолив її предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній. Літургію присвятили дню пам’яті преподобного Паїсія Величковського, повідомляє “Суспільне”.

    “Ми традиційно цього року в цей час прославляємо уродженця Полтави – святого преподобного Паїсія Величковського. Створена на честь цього святого премія, яку сьогодні (27 листопада -ред.) ми вручаємо достойникам, а також ми, збираючись в соборі (Свято-Успенському соборі – ред.), молимось до Бога. Ми звертаємось у своїх молитвах про допомогу Божу. Ми просимо, щоб Господь наблизив нашу перемогу, після якої неодмінно наступить справедливий мир в Україні”, – каже предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній.

    “Паїсій Величковський – це видатний духівник, відроджувач чернецтва, викладач, письменник і взагалі людина, яка зробила величезний вплив на багато православних країн Європи. Народився він у Полтаві 300 років тому”, – говорить архієпископ Полтавський і Кременчуцький ПЦУ Федір.

    Відвідали богослужіння і деякі полтавці.

    “Випадково побачила сьогодні у Facebook – отець Федір написав. І ми з чоловіком, що б не стало, вирішили виїхати на службу, щоб побачити це на власні очі, давно вже про це мріяли. Тим паче, що таке велике свято, як 300-річчя від дня народження Паїсія Величковського. Дуже велике душевне, духовне наповнення після служби”, – каже жителька Полтави Наталія Тютюнник.

    “У мене серед священнослужителів є знайомі, які мене сповістили про те, що сьогодні буде приїзд Епіфанія. Зараз мене дуже турбує те, що зараз мій син буде їхати на передову, тому я сьогодні приїхала на особову молитву. Після служби завжди виходиш з піднесенням”, – говорить жителька Полтави Людмила Мілокост.

    Найсвіжіше

    Популярне