Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    Московська академія пропонує відстрочку від мобілізації під прикриттям РПЦ

    Аспірантуру замість служби за символічні гроші пропонує оновлена Слов’яно-греко-латинська академія. На відродження академії було отримано благословення схіархімандрита Ільї (Ноздріна), духівника патріарха Московського Кіріла. Принаймні так стверджує сайт освітньої установи, пишуть російські ЗМІ.

    Вступити до аспірантури при академії, на діяльність якої закликав Боже благословення патріарх Кіріл, легше, ніж здається. За словами представника вишу, достатньо скласти іспит зі спеціальності в онлайн-режимі: “Це не тест, просто своїми словами відповісти на два питання. Не складно!”

    Щоб вступити до аспірантури до Слов’яно-греко-латинської академії, достатньо надіслати копію свого диплома, скласти іспит та заплатити за навчання. За семестр доведеться викласти від 44 до 74 тисяч рублів залежно від обраного напряму. В академії доступні юридичні, психологічні, політичні та медичні науки, а також теологія — вона тут, як не дивно, найдешевша.

    Тільки в листопаді до аспірантури при СГЛА 61 людина надійшла на державне управління, 35 осіб вирушили вивчати міжнародно-правові науки, 26 аспірантів захопилися загальною психологією, десять обрали теоретичну теологію, а ще п’ятеро віддали перевагу службі в армії зануренню у світ медичній психології.

    Фахівець академії запевнив, що жодних перешкод для невіруючих абітурієнтів у СГЛА немає: три роки навчання гарантують будь-кому, хто впорається з оплатою та іспитами, що не буде жодного утиску за релігійною ознакою.

    Релігійний діяч, релігієзнавець та богослов, а також почесний працівник російської сфери освіти рясофор Сєргій (Сєргєй Храмєшин) зізнався, що давненько не стежив за діяльністю свого вишу.

    Заступник голови Синодального відділу із взаємин церкви із суспільством та ЗМІ Вахтанг Кіпшидзе не став відповідати на питання, як РПЦ дивиться на вступ до вузу з метою звільнення від мобілізації, а не для освіти. Представник церкви також не коментував справи академії: за його словами, це справа Навчального комітету РПЦ.

    Як з’ясувалося, у цьому комітеті нічого спільного зі Слов’яно-греко-латинською академією не хочуть мати.

    “Ця організація не має жодного стосунку до освітнього простору РПЦ. Інформація, представлена ​​на сайті АНО ВО „Слов’яно-греко-латинська академія“ у розділі „Історія“, вводить в оману та не відображає дійсність”, — заявив керівник адміністративного секретаріату Навчального комітету РПЦ Ніколай Свокс.

    «Там (на сайті академії) у відділі „Історія“ написана та історія, як вона є. Саме як є. Відповідно, як є, як я ще можу коментувати? Історія так, як є. Як є, як є, мені більше нема чого додати. Там написано, як це було насправді. Святіший про це знає», – наполягає ректор.

    Найсвіжіше

    Популярне