Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    В УГКЦ вимагають терміново звільнити арештованих окупантами священників у Бердянську

    Як стало відомо з офіційної заяви Донецького екзархату Української греко-католицької церкви, незаконна «адміністрація» російських окупантів в Бердянську заарештувала двох священників УГКЦ.  Один із них – єромонах Іван (Левицький) ЗНІ, колишній настоятель храму святого Йосафата та монастиря святого Альфонса Згромадження Найсвятішого Ізбавителя у Львові.

    Раніше священника, що був настоятелем храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ у Бердянську, брав участь у проукраїнських мітингах і організовував щоденну молитву, було викрадено.

    Зараз повідомляють, що полонені єромонахи (Левицький) та Богдан (Гелета) перебувають під арештом за звинуваченням у зберіганні зброї та вибухівки і нібито «підривній» і «партизанській» діяльності.

    У заяві церква просить максимального поширення інформації та звертається до усіх владних структур і всіх людей доброї волі з проханням долучитися до справи звільнення священників, а також про посилену молитву.

    «Сам факт подібної поведінки представників російської місцевої влади по відношенню до священнослужителів УГКЦ може мати лише одну оцінку — цілковите нехтування основоположними принципами права людини», – йдеться в заяві УГКЦ.

    Єромонах Іван (Левицький) з 2015 по 2019 рр. був настоятелем відомого у Львові храму св. свщмч. Йосафата, що на вул. Замарстинівській, та настоятелем монастиря святого Альфонса отців-редемптористів. За словами вірян, вирізнявся глибокою жертовністю у церковному служінні. По завершенню служіння у Львові проводив місії отців-редемптористів в м. Бердянську Запорізької області.

    Найсвіжіше

    Популярне