Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У США представили дані про російські атаки на релігійні громади України

    Більше 120 релігійних і громадських діячів, експертів, політиків і меценатів із України, США, Молдови, Польщі зібрались для аналізу причин і наслідків російської агресії, обговорення поточних викликів, з якими стикнулась Україна, та консолідації зусиль з метою подолання гуманітарної кризи та надання допомоги страждаючим українцям і релігійним громадам.

    Міжнародна консультація на цю тему відбулася 10 –11 листопада 2022 року в американському місті Нашвілл за ініціативи християнської організації «Місія Євразія», повідомляє Інститут релігійної свободи.

    Голова правління Інституту релігійної свободи Олександр Заєць представив учасникам заходу результати дослідження ІРС про вплив російської агресії на релігійні громади України та жорстокі напади на українських релігійних діячів, особливо на окупованих Росією територіях.

    «Ідеологія “русского міра” дала плоди в Україні у вигляді нищівної війни, спрямованої на знищення української ідентичності, культури, історії, суверенітету, демократії та прав людини, включаючи знищення свободи віросповідання. Ще більш драматично на цьому фоні виглядають чисельні факти виправдання цієї агресивної загарбницької війни з боку російських релігійних діячів. І це не лише Патріарх Московський і всієї Руси Кирил, а також керівники євангельських і мусульманських релігійних об’єднань Росії, місцеві священники та пастори», – зазначив Олександр Заєць.

    Керівник ІРС озвучив також дані моніторингу та головні висновки доповіді «Російський наступ на релігійну свободу в Україні», яку ІРС презентував у вересні цього року.

    Для участі в цьому заході до США прибула велика делегація з України. Серед релігійних діячів були присутні керівники Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн-баптистів – пастори Валерій Антонюк та Ігор Бандура, перший заступник старшого єпископа Української Церкви Християн Віри Євангельської Анатолій Козачок, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Православної Церкви України Євстратій (Зоря), єпископ-помічник Києво-Житомирської дієцезії Римсько-Католицької Церкви в Україні Олександр Язловецький та пастор Церкви ЄХБ «Благодать» у Мелітополі Запорізької області Михайло Брицин.

    Найсвіжіше

    Популярне