Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Керівництво УПЦ МП має карати кліриків-колаборантів – релігієзнавець

    Церковне керівництво УПЦ (в єдності з Московським патріархатом) зобов’язане застосувати до кліриків-колаборантів покарання, бо не зробивши цього, вони створюють виклик для суспільства.

    Таку думку у програмі “Насправді” висловив релігієзнавець Віктор Єленський, передає Укрінформ.

    “Церковне керівництво УПЦ моспатріархату зобов’язане застосувати до кліриків-колаборантів покарання, прописане церковними канонічними правилами, бо не зробивши цього, вони створюють виклик для суспільства… Те, що не застосовують заходи до єпископів, які сидять поруч із дітовбивцями, це просто скандал”, – сказав Єленський, відповідаючи на запитання, чи повинна митрополія УПЦ (МП) карати священників, щодо яких у правоохоронців є підозри та відкриті провадження щодо співпраці із рф.

    Експерт також дав своєрідну дорожню карту для УПЦ (МП): “Очевидно, що структурам МП не має бути місця в Україні. Якщо МП хоче розірвати зв’язки з москвою, він повинен дати чіткі сигнали українському суспільству”.

    Зокрема, як вважає Єленський, “УПЦ МП повинна з’ясувати, хто її вороги і брати. Надіслати мирні грамоти предстоятелям помісних церков. Вона повинна засудити зрадників. Вона повинна відновити діалог з Константинополем, бо жодна інша помісна церква не порвала із Константинополем, окрім москви”.

    “І вона повинна розпочинати діалог з Православною церквою України”, – наголосив релігієзнавець, додавши, що ПЦУ вже заявила, що не висуватиме попередніх умов для переговорів.

    Найсвіжіше

    Популярне