Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Кіріл запевнив, що РПЦ нібито не бере участі в політиці

    Московський патріарх Кіріл (Гундяєв), який всіляко підтримує війну росії проти України, проповідує пропагандистські наративи про русь-росію і хвалить владіміра путіна запевнив у аполітичності Російської Православної Церкви.

    Про це Кіріл заявив 20 листопада, передають росЗМІ.

    «Церква ніяк не бере участі в політиці, але вона бере близько до серця скорботу людей, біль свого народу, і, звичайно, сьогодні особлива наша молитва – про мир, про благополуччя і спокій у землі Руській, про припинення міжусобної ворожнечі…», – сказав очільник РПЦ.

    Московський патріарх говорив про неіснуючу зараз Русь, яку вороги нібито хочуть розділити. Але неможливо розділити те, що не існує. Під ворогами Кіріл напевно мав на увазі Україну. Крім того, на думку Гундяя, вороги хочуть розділити Московський патріархат.

    Кіріл каже, що РПЦ молиться за «врозумлення тих наших братів, які рухаються іншою, темною, сторонньою силою, працюють у тому числі і на поділ тіла єдиної Російської православної церкви».

    Варто зазначити, що в росії проповіді Гундяя часто скочуються до ура-патріотичних промов та похвал Путіну і це не подається там, як втручання в політику. Натомість проросійські сили вбачають в патріотичних українських проповідях в Церкві «політичну пропаганду» і всіляко просувають ці тези серед єпископату УПЦ МП.

    Тобто коли Гундяєв говорить про патріотизм і любов до батьківщини, це російськими пропагандистами подається, як нормальне явище, а от коли аналогічне щось роблять архієреї в Україні, то в роспропаганди включається режим «зради». Мовляв, перетворили Церкву на політичний інструмент. Крім цього, рашисти намагаються подавати українцям патріотизм, як політичне уподобання, а не, як гідну чесноту, що має бути в кожного громадянина України. Зауважимо, що деякі віряни УПЦ МП справді ставляться до патріотизму, як до чогось такого, чому не місце в Церкві.

    Найсвіжіше

    Популярне