Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    В Іспанії віряни храму РПЦ донесли Кірілу про «русофобію» настоятеля

    Парафіяни храму на честь святої рівноапостольної Марії Магдалини в Мадриді доповіли Мосатріарху Кірілу про проукраїнські погляди свого настоятеля протоієрея Андрія Кордочкина. Про це повідомляє gazeta.ru.

    У заяві, яку підписали 160 парафіян, йдеться про те, що отець Андрій демонстративно не молиться за Росію, її воїнів, а також за убієнних на землі російській. Молитва читається лише про загиблих на землі українській.

    «Символ СВО він позначає як “Z для зомбі”, стверджує, що Росія є фашистською державою або перетворюється на неї. Подібна поведінка протоієрея Андрія Кордочкина ображає не лише нас, парафіян, а й Руську Церкву. В одному з постів Кордочкін навіть написав про Росію failed state, failed church («невдала країна, невдала Церква», – Ред.)», – повідомили парафіяни.

    Також віруючі заявили, що багато хто з них перестав ходити до мадридського храму.

    «Ми побоюємося розколу в церкві та того, що протоієрей своїми діями домагається переходу нашого храму до лона Української Православної Церкви або Константинопольського патріархату, оскільки він поширює звернення від представників УПЦ», – йдеться у зверненні до глави РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне