Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦ вважає, що російські загарбники стануть новою елітою росії

    Єрарх Московського патріархату митрополит Псковський Тіхон (Шевкунов) заявив, що головним підсумком духовного відродження в росії стали не нові храми, а те, з якими почуттями повертаються з України в росію російській окупанти.

    “Нас дуже часто лають, Російську православну церкву: “А де ж плоди цього духовного відродження? Храми – ну, це всього лише будівлі…” Це поверховий погляд. Але ось справжні плоди цього духовного відродження – ось ці хлопці (російські окупанти, – ред.). Без жодної ненависті, а зі скорботою, з сумом говорять про ту ратну працю, яку їм довелося нести. Ніякої ненависті – ось я свідчу це своєю священицькою совістю – жодного разу не бачив. Ось це те, що мене просто надихає!” – сказав митрополит Тіхон, передають росЗМІ.

    Тіхон не засуджує злочини російських загарбників, а хвалить їх за їхні “подвиги”. На його думку, ці люди і стануть для росії “майбутньою елітою, вони звідти вийдуть новими людьми, які дуже багато зроблять для Росії, хоч би як складно їм надалі”.

    Попри те, що на руках рашистів сотні тисяч скалічених життів, митрополит РПЦ не вважає це чимось поганим архієрей, сказав при цьому, що значна частина людей, яка зараз займається управлінням росією, працює максимально відповідально.

    Відповідаючи на запитання ведучої, митрополит Тіхон висловив думку, що перемогою на війні проти України буде знищення “паростків нацизму, паростків ненависті, які все-таки ми об’єктивно бачимо, а іноді і дерев, іноді і просто чагарників кошмарних”.

    Продовжуючи свою маячню Тіхон заявив: “Оце буде перемога. Знищено буде зло, а не люди. Знищено зло в душах. І це спільна справа і росії, і України”.

    Єрарх РПЦ не тільки не засуджує несправедливу і злочинну війну рф проти України, але вважає її чимось хорошим і справедливим. Замість слів осудження військового керівництва, Тіхон вважає його відповідальним, а російських військових злочинців – новою елітою. Політрук в рясі, інакше і не скажеш про таких людей як цей митрополит, який не відстає від моспатріарха Кіріла (Гундяєва). Можливо саме він посяде його місце.

    Найсвіжіше

    Популярне