П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Кіріл (Гундяєв) нагородив єпископа, який раніше перейшов із Вселенського патріархату до РПЦ

    Патріарх Московський Кіріл нагородив орденом преподобного Серафима Саровського (I ступеня) митрополита Дубнінського Іоанна (Ренетто), главу Архієпископії західноєвропейських парафій російської традиції Московського патріархату. Митрополит Іоан, 13 листопада відзначив 80-річчя.

    Як сказано в вітальній адресі, опублікованій на сайті РПЦ, митрополит нагороджується “зважаючи на ревне архіпастирське служіння і у зв’язку зі знаменною датою”.

    Особливу вдячність патріарх Кіріл висловив ювіляру за перехід від Вселенського патріархату до РПЦ, який стався три роки тому.

    Як повідомляв Духовний Фронт України у листопаді 2018 року Синод Вселенського патріархату вирішив розпустити архієпископію православних російських церков у Західній Європі, яка входила до його складу. У 2019 частина архієпископії на чолі зі своїм предстоятелем Іоанном (Ренетто) з порушенням Статуту приєдналася до РПЦ МП. На Генеральній асамблеї Архієпископії не вистачило голосів, щоб повністю увійти до складу Московського патріархату.

    Раніше в складі Американської архієпископії Константинопольського патріархату також було засновано окреме вікаріатство для парафій слов’янської традиції.

    Найсвіжіше

    Популярне