Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Франциск отримав у подарунок прапор з автографами українських дітей

    Під час загальної аудієнції в середу, 16 листопада папа Франциск отримав символічний подарунок від українських дітей та їхніх мам, які знайшли притулок в реколекційному осередку в Ліпінках, що в Жешувській дієцезії на сході Польщі, повідомляє vaticannews.va

    Директор цього осередку о. Рафал Брей передав главі Католицької Церкви український прапор, на якому його підопічні залишили свої імена та молитовні прохання.

    Поруч з о. Рафалом був о. Трі Танґ Фам, настоятель парафії Святої Родини в Порт-Сент-Люсі, США, який разом зі своїми парафіянами українського походження здійснив візит солідарності, відвідуючи біженців з Україні в Польщі.

    «Від початку війни наш осередок, який працює при парафії Внебовзяття Пречистої Діви Марії в Ліпінках, постійно приймав біженців з України. В цей час там перебувають 19 осіб – мами з дітьми», – розповів для «L’Osservatore Romano» о. Рафал Брей. За його словами, саме діти придумали такий подарунок для папи Франциска, який він вручив папі, дякуючи йому за його зусилля на користь миру. Глава Католицької Церкви, у свою чергу, висловив підтримку «мережі солідарності», яка охоплює парафіяльні спільноти по обидві сторони кордону.

    Отець Трі Танґ Фам, в’єтнамець за походженням, прибув зі Сполучених Штатів Америки на зустріч із Папою Франциском разом з деякими парафіянами українського походження. У співпраці з Карітасом Люблінської архидієцезії та реколекційним осередком в Ліпінках вони здійснили деякі проекти на підтримку біженців, зокрема, для дітей, які втратили батьків, і для сімей, які втратили помешкання.

    Нагадаємо, папа Римський просить Бога “поспішити” припинити війну в Україні. Також він разом із патріархом Варфоломієм прямує до спільної дати святкування Пасхи.

    Найсвіжіше

    Популярне