Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Римський просить Бога “поспішити” припинити війну в Україні

    Папа Римський Франциск у середу, 16 листопада, засудив останню хвилю ракетних атак на Україну. Про це пише Reuters. Понтифік закликав до припинення вогню, щоб запобігти ризику ескалації, і попросив Бога “поспішити” припинити війну.

    Папа Римський виступив на загальній аудієнції на площі Святого Петра. Про падіння ракети у польському селі поблизу кордону з Україною під час російських обстрілів України 15 листопада він не згадував.

    “Я з болем і занепокоєнням дізнався про нову і ще жорстокішу ракетну атаку на Україну, яка спричинила загибель людей і пошкодження значної частини цивільної інфраструктури”, — сказав Франциск італійською мовою.

    “Молімося, щоб Господь навернув серця тих, хто все ще робить ставку на війну, і щоб прагнення до миру запанувало в мученицькій Україні, щоб уникнути ескалації та відкрити шлях до припинення вогню та діалогу”, – сказав він.

    Через кілька хвилин в інших коментарях про Україну Папа додав: “Ми можемо молитися за Україну, кажучи, якщо хочете: “Поспіши, Господи”.

    У жовтні Франциск вперше прямо звернувся президента Росії Володимира Путіна з проханням зупинити “спіраль насильства і смерті” в Україні, пише Reuters. Він згадував Україну майже у всіх своїх публічних виступах і кілька разів казав, що війна загрожує застосуванням ядерної зброї з неконтрольованими глобальними наслідками, зазначає агенція.

    Найсвіжіше

    Популярне