Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Від неназваної вірянки: до собору ПЦУ у Рівному передали частинки мощей чотирьох святих

    У Свято-Воскресенському соборі ПЦУ в Рівному додалось частинок мощей святих, про це Суспільному повідомив речник єпархії, священник цього храму Василь Рудніцький. За його словами, у храм вони потрапили від родини парафіянки, яка побажала залишитись неназваною.

    Зі слів священника, кілька місяців тому до нього звернулась жінка і розповіла, що її свекруха померла й мала церковні речі, які хотіла передати до храму.

    ”І там серед речей був мішечок. Я його відкриваю, а там — частинки мощей святих Спиридона Тримифунтського, Миколая Мирлікійського, Іова Почаївського і Серафима Саровського. Це справжні святині, на них є підтверджувальні документи. До того ж я знаю цю людину особисто, тому вона таке могла мати, сумнівів немає”, — зазначив речник єпархії.

    Мощі Спиридона та Миколая помістили у виносний кіот, який стоїть на престолі храму. А частинки мощей Іова та Серафима помістили в ікони цих же святих, які висять на колонах собору.

    “Ми закликаємо молитись насамперед за Україну. Іова Почаєвського ми знаємо як одного з тих, хто являвся, коли нападали на Почаїв турки, він був захисником людей. Серафим Саровський хоч і подвизався на теперішній російській землі, але є те, що не дуже публікує російська церква — він говорив, що настане час, коли влада Росії відійде від Бога повністю. І ці пророцтва, як бачимо, збуваються. Тому цих святих ми просимо про заступництво за нашу країну та перемогу”, — пояснив Василь Рудніцький.

    У Свято-Воскресенському соборі це не перші частинки мощей, зазначив священник. До цього були, зокрема, Агапит Печерський, Макарій, частинка мощей новоявленого святого Меркурія Бригинського.

    Найсвіжіше

    Популярне