П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    В Дніпрі духовенство ПЦУ підтримало звільнених з російського полону українців

    09 листопада 2022 року до Дніпропетровського єпархіального управління ПЦУ завітали звільнені з полону українські захисники і захисниці, що проходять курс реабілітації в нашому місті.

    Високих гостей зустрів Керуючий нашою єпархією Високопреосвященнійший Владика Симеон (Зінкевич), повідомляє сайт єпархії.

    Разом із Архіпастирем та духовенством новітні герої помолились за перемогу України над агресором у центральному єпархіальному храмі на честь ікони Богородиці «Несподівана Радість».

    Після молитви у конферен-залі консисторії Владика Симеон поспілкувався зі воїнами та їх родинами.

    Також у зустрічі взяли участь: Віце-президент МБФ Олександра Петровського «Солідарність» Яна Юріївна Іванілова, Голова депутатської фракції Політичної партії «Слуга народу» Дніпровської міської ради Аліада Мансурова, канцлер єпархії протоієрей Віталій Лопушаснький, та капелан протоієрей Дмитро Поворотній.

    Архіпастир висловив теплі слова вдячності захисникам і захисницям за їх мужність і закликав на всіх Боже благословення. У свою чергу звільнені герої висловили теплі слова вдячності за молитви та підтримку. Наостанок учасники зустрічі обговорили можливості для співпраці задля допомоги у реінтеграції звільнених військовополонених.

    Це не єдина зустріч духовенства нашої єпархії зі звільненими військовослужбовцями. Нагадаємо, що наші герої вже відвідали Свято-Благовіщенський жіночий монастир та Материнський храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці.

    Найсвіжіше

    Популярне