Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Мерія Чернівців направить Зеленському звернення з проханням заборонити УПЦ МП

    Депутати Чернівецької міської ради підписали та підтримали звернення до Президента України “Про заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату в Україні”.

    Про це повідомила депутатка міської ради від Єдиної Альтернативи Галина Абрам’юк, яка ініціювала та озвучила текст звернення на сесії, повідомляє molbuk.ua

    “Українська православна церква московського Патріархату (УПЦ МП), як частина російської православної церкви (РПЦ), є для російської федерації останнім форпостом з підтримки держави-агресора. На теренах України не може існувати антиукраїнська структура ворожої країни, та ще й під час війни. Незалежність від росії має бути у всьому – в релігії та вірі також. Вважаємо, що саме така активна патріотична позиція державної влади усуне загрози російського втручання у внутрішні справи України, забезпечить єдність українського суспільства і держави у протистоянні агресору та стане вагомою передумовою майбутньої перемоги” – йдеться у тексті звернення.

    Звернення до керівництва держави підтримали 22 депутати. Водночас Галина Абрам’юк зауважила, що не всі депутати голосували.

    “Не всі підтримали – хтось під час голосування вийшов із залу, хтось витягнув картку (отже, нібито відсутній) – це вже не важливо. Головне, що Чернівці – за Україну і її захист на всіх фронтах!”, – написала Галина Абрам’юк.

    Нагадаємо, на Вінниччині депутати також пропонують заборонити УПЦ МП.

    Найсвіжіше

    Популярне