Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    В КПБА відбувся культурно-освітній захід за участі уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя

    В Київській православній богословській академії 9 листопада 2022 року спільно з Всеукраїнським товариством «Просвіта» імені Тараса Шевченка та Фундацією ім. митрополита Іларіона (Огієнка) відбувся культурно-освітній захід за участі уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя та намісника Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архієпископа Вишгородського Агапіта, ректора й викладачів академії.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Перед заходом Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній поспілкувався з паном Тарасом у своїй резиденції. У зустрічі також взяли участь ректор КПБА протоієрей Олександр Трофимлюк та протоієрей Віталій Даньчак.

    Культурно-освітній лекторій для студентів провідного духовного навчального закладу ПЦУ, який провів професор Микола Тимошик, було приурочено Дню української писемності та мови, 140-річчю від дня народження й 50-річчю від дня упокоєння митрополита Іларіона (Огієнка) та 60-річчю виходу в світ його перекладу Біблії українською мовою.

    Під час просвітницького зібрання, котре у зв‘язку з повітряною тривогою проходило в укритті КПБА, присутні отримали змогу дізнатися про 12 маловідомих фактів із життя та діяльності митрополита Іларіона (Огієнка).

    Найсвіжіше

    Популярне