Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    На Кіпрі оголосили національну жалобу через смерть архієпископа Хризостома

    Рада міністрів Республіки Кіпр на позачерговому засіданні від 7 листопада  оголосила національну жалобу у зв’язку зі смертю предстоятеля Кіпрської Православної Церкви архієпископа Кіпрського Хризостома, повідомляє orthodoxtimes.gr

    Засідання Ради міністрів розпочалося з хвилини мовчання на згадку про покійного архієпископа Хризостома. За рекомендацією президента Республіки Нікоса Анастасіадіса було ухвалено рішення оголосити в країні державну жалобу до наступної суботи, 12 листопада, коли буде відслужено заупокійну літургію та здійснено відспівування архієпископа Хризостома.

    У період жалоби, з 7 по 12 листопада 2022 року, у всіх школах та будинках державних служб прапор Республіки Кіпр буде приспущений, всі офіційні заходи припиняються. Також припиняється участь членів уряду та чиновників у публічних заходах.

    Священний Синод Кіпрської Церкви теж оголосив жалобу до дня заупокійного богослужіння.

    Відспівування відбудеться у суботу, 12 листопада, о 12 годині дня у Кафедральному соборі святого апостола Варнави. Також протягом сорока днів у соборі щодня служитиметься Божественна Літургія за упокій душі архіпастиря.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх поїде на Кіпр на заупокійну службу за померлим архієпископом Хризостомом II.

    Найсвіжіше

    Популярне