П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ антивоєнні звернення вважають розколом

    У Російській православній церкві вважають, що усередині Церкви не повинно бути розділень, навіть якщо її позиція не нейтральна.

    Про це заявив заступник голови Синодального відділу РПЦ із взаємин Церкви з суспільством та ЗМІ Вахтанг Кіпшидзе в ефірі RTVI.

    «Розколи в усі часи відбувалися через спроби внесення в церковний простір політичних розділень – ось як ті 300 священників, які підписали антивоєнний, а насправді політизований заклик, вони спробували внести в церковну огорожу ту конфліктність, яка до Церкви не має відношення. В цьому є загроза, тому що всередині Церкви не повинно бути розділень», – сказав Кіпшидзе.

    Перед тим він зазначив, що позиція РПЦ щодо війни хоч і є не політизованою, але не є нейтральною.

    «Церква благословляє воїнів на захист Вітчизни. Ми не солідарні з тими, хто хоче завдати військової поразки нашій країні», – заявив Кіпшидзе.

    За його словами, Церква не лише молиться за мир, а й допомагає тим, хто постраждав, не поділяючи на «ворогів і не ворогів», виконуючи цим «священний обов’язок».

    «А ті, хто хочуть внести в це служіння політичний вимір, справді хочуть розколоти Церкву. Але я сподіваюся, що таких людей меншість, і Церква зможе подолати оці спроби розколу своєю духовною силою», – заявив Кіпшидзе.

    Найсвіжіше

    Популярне