Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Епіфаній вшанував святиню Поділля і всієї України – чудотворну мироточиву ікону Богоматері «Іверську-Мирненську»

    Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 2 листопада 2022 року під час Першосвятительського візиту у Вінниці підніс молитви за полеглих захисників Батьківщини, що життя своє віддали за волю і незалежність України, та за мирних мешканців, вбитих у цій війні Росії проти України.

    Також Предстоятель Православної Церкви України очолив Всенічне бдіння у Спасо-Преображенському соборі міста Вінниці та вшанував святиню Подільського краю і всієї України – чудотворну мироточиву ікону Богоматері «Іверську-Мирненську». Вона прославилась мироточінням і багатьма чудесними зціленнями, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Рішення про вшанування цієї ікони на загальноцерковному рівні в Україні було ухвалене на засіданні Священного Синоду 18 жовтня 2022 року.

    За Всенічним бдінням Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Львівський Макарій, митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Житомирський і Поліський Володимир, архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Луганський і Старобільський Лаврентій, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, єпископ Одеський і Балтський Афанасій, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Бориспільський Антоній місцеве та запрошене духовенство.

    Під час полієлею Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній помазав присутніх освяченим єлеєм.

    Наприкінці богослужіння керуючий єпархією митрополит Вінницький і Барський Симеон висловив вдячність Предстоятелю за Першосвятительський візит та розповів про чудесні зцілення біля ікони Іверська-Мирненська (Мироточива), а також закликав вірян підносити молитви до Господа і Його Матері за весь багатостраждальний український народ.

    Найсвіжіше

    Популярне