П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Депутати Вінницької облради пропонують заборонити діяльність УПЦ (МП)

    Члени постійної комісії з питань освіти, релігії, культури, молоді та спорту Вінницької обласної ради розглянули звернення депутатів облради до президента України, Верховної Ради України та Кабінету міністрів України з пропозицією прийняти закон про заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату в Україні для уникнення реальних та потенційних ризиків загрози національній безпеці України.

    Постійна комісія погодила відповідний проєкт рішення на своєму засіданні 2 листопада та рекомендувала голові обласної Ради включити його до порядку денного сесії обласної ради, повідомляє пресслужба облради.

    Звернення підготовлено постійною комісією. «Свою позицію депутати пояснюють тим, що УПЦ (МП) ідеологічно обґрунтовує та підтримує війну, а також виправдовує військові злочини, які скоює росія на території України», – говориться в повідомленні.

    Крім того, у зверненні йдеться, що «значна кількість служителів зазначеної церкви виявляють антиукраїнську та антидержавну позицію, про що свідчать проведені санкціоновані обшуки СБУ за місцем проживання митрополита однієї з єпархій УПЦ (МП) на території Вінниччини».

    Найсвіжіше

    Популярне