Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    «УПЦ» МП не є суб‘єктом міжправославних взаємовідносин, – священник ПЦУ

    ПЦУ визнають всі як структуру, незалежну від МП – тільки одні схвалюють це, а інші засуджують або утримуються. Натомість «УПЦ» не є суб‘єктом міжправославних взаємовідносин.

    Про це зауважив священник ПЦУ Павло Найденов, якого цитує архієпископ Євстратій (Зоря)

    “ПЦУ визнають всі як структуру, незалежну від МП – тільки одні схвалюють це, а інші засуджують або утримуються. Стосовно «УПЦ» – навпаки: православний світ сприймає її як частину РПЦ. Різниця лише в тому, що одні схвалюють цей статус, а інші – ні. Так само і сама «УПЦ» розуміє себе як частину РПЦ (з якою тимчасово змушена обмежити свої взаємовідносини) і обґрунтовує свій статус посиланням на грамоту патр. Алексія ІІ від 1990 року. Саме тому «УПЦ» не має спілкування з тими Церквами, з якими не має спілкування РПЦ – адже її канонічний статус не дозволяє їй мати власну «зовнішню політику». Саме тому «УПЦ» не протестує проти анексії цілих єпархій Московською Патріархією”, – йдеться в коментарі.

    Архієпископ Євстратій від себе додав, що УПЦ МП максимально голосно і різноманітно влаштовує інформаційні хвилі навколо кожного сільського храму, який йде від них до ПЦУ.

    Нагадаємо, раніше речник ПЦУ зазначав, що УПЦ МП бореться за власну монополію на Православ’я.

    Найсвіжіше

    Популярне