Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    ISW попереджає, що РФ дедалі частіше хоче пов’язати війну в Україні з релігійними концепціями

    Російські посадовці дедалі частіше намагаються риторично пов’язати війну Росії в Україні з релігійними концепціями, нібито близькими як християнам, так і мусульманам ймовірно, для того, щоб задовольнити групи релігійних меншин у російських збройних силах.

    Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

    Помічник секретаря Ради Безпеки росії Олексій Павлов посилив заяви, зроблені главою Чеченської Республіки Рамзаном Кадировим 25 жовтня, про те, що метою війни в Україні має бути “повна десатанізація”. Павлов заявив, що українське суспільство визначається “фанатиками”, які прагнуть відмовитися від цінностей, що сповідуються Російською Православною Церквою, Ісламом та Іудаїзмом. Кадиров також заявив, що війна проти України зараз є джихадом проти українського “сатанізму”.

    У американському Інституті вивчення війни пояснюють, що ці заяви можуть відображати бажання відвернути інакомислення серед груп релігійних меншин в російських збройних силах.

    Як раніше повідомляла ISW, нещодавні розколи між мусульманськими та немусульманськими військовослужбовцями спричинили спалахи насильства в російських лавах. Заклик до війни на релігійному, а не відверто християнському ґрунті, ймовірно, є спробою подолати релігійні розбіжності та створити інформаційні умови для продовження вербування етнічних та релігійних меншин для участі в бойових діях рф проти України, – зазначають аналітики.

    Російські офіційні особи, ймовірно, риторично пов’язують війну в Україні з релігійними ідеалами, нібито доступними як для християн, так і для мусульман, щоб задовольнити релігійні та етнічні меншини.

    Найсвіжіше

    Популярне