Субота, 11 Травня, 2024
Бiльше

    У Кремлі позитивно оцінили ідею Макрона, щоб Папа Римський подзвонив Путіну і Кірілу

    У Кремлі позитивно оцінили підключення Папи Римського Франциска до “українського врегулювання”, але зазначають наявність в Україні нормативної бази, що “перешкоджає” переговорам із Росією.

    “Якщо це все в руслі зусиль у плані пошуку можливих розв’язок, то це можна оцінити позитивно. Але, з іншого боку, у цій заяві нічого не сказано про те, що хтось має подзвонити президенту Зеленському та розібратися із законодавчою базою, яка забороняє якісь переговори з російською стороною”, – відповів речник президента РФ Дмітрій Пєсков на питання про те, що президент Франції Емманюель Макрон закликав понтифіка зателефонувати президенту Росії та патріарху Кірілу, щоб “сприяти мирному процесу” в Україні.

    “Ми готові все це обговорювати і з американцями, і з французами, і з понтифіком. Росія відкрита для всіх контактів, але ми маємо виходити з того, що Україна кодифікувала непродовження переговорів”, – додав Пєсков.

    На початку жовтня президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 вересня, яке, зокрема, передбачає неможливість ведення переговорів із президентом Росії Владіміром Путіним.

    Найсвіжіше

    Популярне