П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Глава УГКЦ освятив мільйон медаликів для воїнів, постраждалих і студентів

    У Києві 26 жовтня Блаженніший Святослав у присутності військових капеланів освятив мільйон медаликів Матері Божої Зарваницької та святого архистратига Михаїла, які будуть відправлені на поле бою, у лікарні та навчальні заклади.

    За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, ці медалики були виготовлені в межах ініціативи «Духовна зброя для України» за кошти вірних мирян-католиків з усього світу, які захищають ідеали Традиції, Сім’ї та Власності (TFP), і надіслані українцям з метою їх підтримки на духовному фронті боротьби з російським агресором.

    Завдання, яке ставили перед собою ініціатори, — щоб ці медалики були з народом, який проходить через тяжкі воєнні випробування і на полі бою, і у шпиталях, і в освітніх закладах.

    На медалику з одного боку зображена Зарваницька ікона Пресвятої Богородиці — давньої захисниці України, а з іншого — святий архистратиг Михаїл — покровитель небесного воїнства і захисник України у боротьбі за правду і добро.

    Освячуючи медалики, Блаженніший Святослав подякував жертводавцям за виявлену і реалізовану ініціативу підтримки України на духовному фронті її боротьби проти зла, яке приносить російська агресія.

    «Через структуру Церкви, зокрема єпархіальні центри і відповідні капеланські служби, медалики мають надійти до військових, поранених і постраждалих, що перебувають у лікарнях, а також до навчальних закладів», — розповів військовий капелан о. Андрій Зелінський, ТІ.

    Найсвіжіше

    Популярне