П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ МП заявив, що в Російській Церкві їх не почули

    21 жовтня 2022 року митрополит УПЦ МП у Вінниці Варсонофій розповів про те, як після початку війни священники УПЦ МП намагалась поговорити зі священнослужителями РПЦ, проте їх не почули.

    За словами митрополита УПЦ МП Варсонофія, його помічники дзвонили до російської федерації і він сам спілкувався. «Але, на жаль, нас не почули», – констатував він у програмі наближених до УПЦ МП ЗМІ, додавши, що спілкуванню заважає багато різних фейків.

    «Не чули нас… І навіть таке звучало, що треба потерпіти, все воно закінчиться. Не розуміли наших переживань», – наголосив митрополит УПЦ МП і сказав, що він також трохи спілкувався «на повишених тонах» із представниками РПЦ.

    Він пояснив взаємне нерозуміння тим, що в УПЦ МП і РПЦ різні аргументи. Зокрема, за його словами, священники РПЦ говорили про те, що «НАТО погрожує Росії, тому ми йдемо захищатися від НАТО».

    «Я говорив: “Ну так якщо НАТО, то до чого тут Україна? До чого тут територія України? Якщо погрожує НАТО, то можна ж зайти з іншого боку, з Далекого Сходу. Можна звідти заходити воювати з ними”», – заявив єрарх УПЦ МП.

    Він висловив жаль, що з обох боків гинуть люди, «православні з одного та з іншого боку», і розповів, що багато вірян Вінницької єпархії пішли на фронт.

    Спілкування зі священниками РПЦ митрополит Варсонофій назвав безрезультатним. «Тож безрезультатно, як то кажуть, поспілкувалися з нашими братами, з яких більшість нас не розуміють. Чому? Тому що людина, яка перебуває в інших умовах, не може зрозуміти людину, яка перебуває тут, де проходять активні бойові дії, де нас обстрілюють», – зазначив Варсонофій.

    Найсвіжіше

    Популярне