П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Росія — це європейська «Хезболла»: голова ОПУ попросив єврейські організації про допомогу

    Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів зустріч у режимі відеоконференції з представниками провідних єврейських організацій, під час якої наголосив на важливості надання нашій державі сучасних систем протиповітряної оборони, які має Ізраїль.

    Андрій Єрмак розповів учасникам онлайн-зустрічі, що 7-8 жовтня Росія завдала 190 ударів ракетами й дронами по території України, а 10 жовтня було випущено 84 ракети та 24 ударні БПЛА, повідомляє сайт президента України.

    Загалом, за наявною інформацією, РФ закупила в Ірану 2400 дронів-камікадзе, які щодня б’ють по українських містах, критичній інфраструктурі та пам’ятках історії й культури.

    Зокрема, як зазначив керівник Офісу Глави держави, у понеділок, 17 жовтня, таким дроном був зруйнований історичний будинок у центрі Києва, побудований єврейською громадою, у якому свого часу жило багато відомих людей.

    “Ідеться про прагнення залякати мирних громадян, намагання знищити критичну інфраструктуру України перед зимою, занурити країну в темряву й мороз”, – зазначив Андрій Єрмак

    Він також зауважив, що російська влада розглядає можливості закупівлі ракет та іншого озброєння для ударів по Україні. Він наголосив, що російський агресор спрямовує свої зусилля не лише проти нашої держави, а й проти всього цивілізованого світу.

    “Я думаю, уже ні в кого немає сумнівів, що ми маємо справу з державою-терористом. Росія — це держава-терорист, яка сьогодні у своїй боротьбі зі США та їхніми союзниками, включно з Ізраїлем, використовує Іран. Росія — це європейська “Хезболла”, – підкреслив Андрій Єрмак.

    На переконання керівника Офісу президента, єврейські громадські організації зараз мають змогу вплинути на ситуацію та схилити ізраїльський уряд до надання нашій державі необхідних систем.

    Андрій Єрмак наголосив, що попри війну Україна не зупиниться у розбудові й підтримці Меморіального центру «Бабин Яр», хоча бойові дії вносять свої корективи.

    Найсвіжіше

    Популярне