Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    «Воістину Аллаху акбар»: священник РПЦ розповів, чому воює проти України у Кадирова

    Священник РПЦ храму святих апостолів Петра та Павла у Першоуральську єрей Андрій Тропін розповів про те, як воює в Україні у складі загону Кадирова «Ахмат». Він розповів, що «освятив» свій автомат і намалював на ньому православний хрест, щоб усі знали, чия ця зброя.

    Відеосюжет про «православних воїнів» у загоні «Ахмат» розмістив у своєму телеграм-каналі сам Рамзан Кадиров.

    Андрій Тропін пішов на війну проти України разом із вівтарником храму святих апостолів Петра та Павла Андрієм Судніциним.

    Він зізнається, що за цей вчинок його заборонили у служінні. Але, незважаючи на це, за словами Тропіна, його благочинний, який «сам служив у ВДВ і сам знає, що таке війна, що таке військові дії, коли дізнався, що ми їдемо саме через підрозділ Рамзана Кадирова, «Ахмат» закричав «Аллаху Акбар» і ми йому відповіли також “Аллаху Акбар”».

    За словами Андрія Тропіна, благочинний сказав їм, щоб вони «не соромилися» і йшли воювати «з цими словами, що Господь Всемогутній», додаючи, що «Христос Воскрес!».

    «Так ми зараз і кажемо: “Аллаху акбар! Воістину акбар!”», – розповів священник.

    Він також повідомив, що свій автомат, як і автомати своїх товаришів по службі, освятив. «У нас кропив немає, то руками ось освятили. Я намалював на своєму автоматі хрест, щоб було видно, що це автомат батюшки, що це мій меч», – підсумував Тропін.

    Найсвіжіше

    Популярне