П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник РПЦ у Білорусі порівняв напад Росії на Україну з хрестовим походом

    Протоєрей Фьодар Повний, голова Синодального відділу Білоруського екзархату РПЦ по взаємодії зі світськими навчальними закладами назвав російських загарбників “братом, який прикриває нас щитом, а в нього кулі летять”.

    Про це священник РПЦ заявив в інтерв’ю білоруському виданню “Звязда”.

    “Ходять чутки: як християни можуть воювати з християнами? Але згадайте хрестовий похід проти православної Візантії. А тепер подивіться: що вони роблять з православними храмами в Україні? У самій країні, яка дала сотні святих, десятки чудотворних ікон Божої Матері, оскверняються храми, катують і вбивають священиків”, – відповів священник на запитання журналіста про те, що відбувається між Україною та Росією.

    За його словами, білорусам “також потрібно боронити свою віру і свою землю”. “Я як священник скажу всім вірним: потрібно духовно мобілізуватися і бути готовими до всього. Треба прийняти реальність, а не обман. Не треба чекати, образно кажучи, поки ворог дійде до Москви, затопче нас”, – зазначив священник.

    “І більше. Так, у нас немає мобілізації. Номінально ми інша держава. Але це не означає, що ми можемо пити, їсти, веселитися, поки наші брати (а так ми позиціонуємо себе в Союзній державі) йдуть захищати не тільки себе, а й нас. Брат прикриває нас щитом, а в нього кулі летять. Чи ми хоч трохи вдячні за це? Молимося хоча б за померлих? Ми знаємо їхні імена? Або ми тоді будемо говорити гучні слова про те, що ніхто не забутий?” – наголосив протоєрей Фьодар.

    Найсвіжіше

    Популярне