Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископія РПЦ в Європі закликала патріарха Кіріла виступити проти «братовбивчої війни»

    Єпископська Рада Архієпископії Православних Церков Російської традиції в Західній Європі закликала патріарха Кіріла виступити із засудженням «братовбивчої війни». Відповідну декларацію опублікували на Офіційному сайті Архієпископії РПЦ.

    «Війна триває вже вісім місяців, і за цей час багато християнських діячів по всьому світу зверталися до патріарха Кіріла з проханням клопотати про мир. Ми свідки того, що дуже багато наших громад, які бачать своєю єдиною метою пошук миру в ім’я Євангелія, знаходяться в стані сум’яття. Серед парафіян наших церков багато росіян і українців, які разом з усіма нами страждають від ситуації, що склалася», – йдеться в заяві.

    Як відзначають архієреї РПЦ в Європі, слова патріарха Кіріла про те, що «якщо хто залишається вірним своєму покликанню і гине при виконанні військового обов’язку, то він, безсумнівно, звершує діяння, рівносильне жертві… і ця жертва змиває всі гріхи, які людина звершила» (проповідь від 25 вересня 2022), були сприйняті з великим болем і нерозумінням.

    «Ми знову звертаємося до Його Святості з проханням виступити з усією силою патріаршого слова на користь мирного процесу і закликати до нього всіх лідерів і відповідальних осіб Російської Федерації. Митрополит Іоанн, вікарні єпископи, члени Ради Архієпископії, закликаючи всіх до безперестанної молитви, особливо за Божественними літургіями, благають його Святість висловитися за негайне припинення братовбивчої війни, яка є на сьогодні занадто великою загрозою для всього світу», – такими словами завершується декларація.

    Нагадаємо, ЗСУ ліквідували трьох священиків РПЦ, які приїхали підтримувати окупантів на війні. Також у РПЦ вчать своїх вірян, що російські війська воюють в Україні за «мир».

    Найсвіжіше

    Популярне