П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Моляться на дворі: на Волині чиновники не реєструють парафію, яка перейшла в ПЦУ

    Віряни села Олеськ Вишнівської громади, які у травні проголосували за перехід до ПЦУ, зараз змушені проводити богослужіння на вулиці, бо їх парафію не зареєстрували.

    За словами місцевих жителів, це відбувається через чиновників, які не надають документи про реєстрацію статуту парафії. Про це повідомили в групі Любомльський край, пише ВСН.

    У мережі опублікували фото, як парафіяни Свято-Духівського храму на Покрову 14 жовтня звершують богослужіння просто неба.

    Віряни храму у селі Олеськ прийняли рішення про перехід з московського патріархату до ПЦУ 26 травня. Тоді єпископ Матфей зустрівся з парафіянами Свято-Духівського храму села Олеськ на Любомльщині. Під час зустрічі було написано прохання на ім’я  єпископа Матфея, щоб прийняти їх до Володимир-Волинської єпархії Православної Церкви України. Архієрей задовільнив їхнє прохання.

    Минуло майже півроку, проте релігійна громада досі не отримала документи про реєстрацію статуту парафії.

    «Єдину на Любомльщині (поки що) парафію в селі Олеськ, яка перейшла в ПЦУ, волинські чиновники затягують з реєстрацією, а тому богослужіння проходять просто неба», – йдеться у дописі.

    26 травня 2022 року, єрарх ПЦУ єпископ Матфей у приміщенні єпархіального управління зустрівся з парафіянами Свято-Духівського храму села Олеськ Ковельського району, які під час зборів, прийняли рішення про перехід з московського патріархату у Православну Церкву України.

    «Правда – за нами. Правда – за Україною. Правда – за тими хлопцями, які зараз відвойовують наші населені пункти… Оскільки селяни проголосували і документи вже на завершальній стадії, думаю, найближчим часом ми зайдемо до храму і будемо служити українською мовою», – говорив у липні голова відділу у справах сім’ї і молоді Володимир-Волинської єпархії ПЦУ Ростислав Гронь.

    Найсвіжіше

    Популярне