П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Симеон відвідав з архіпастирським візитом Черепашинці: за що молилися

    Митрополит Вінницький і Барський Симеон Православної Церкви України 15 жовтня відвідав з архіпастирським візитом село Черепашинці Калинівської громади.

    У день Покрови Пресвятої Богородині, у селі святкували престольне свято. Митрополит Симеон привітав настоятеля храму ієрея Юрія Волощука та парафіян з цим днем, а також звершив Божественну літургію у місцевому храмі Покрови Пресвятої Богородиці.

    Митрополит Симеон (ліворуч) та ієрей Юрій Волощук
    Митрополит Симеон (ліворуч) та ієрей Юрій ВолощукАвтор: orthodox.vinnica.ua

    Під час богослужіння підносились молитви про перемогу України над загарбниками та за здоров’я українським захисників.

     На богослужінні у Черепашинцях були вірні ПЦУ з інших громад, як от Володимир Богачук з Іванова (ліворуч) та Віктор Якимець з Бережан.На богослужінні у Черепашинцях були вірні ПЦУ з інших громад, як от Володимир Богачук з Іванова (ліворуч) та Віктор Якимець з Бережан.Автор: orthodox.vinnica.ua

    Після Літургії відбувся хресний хід навколо храму.

    Автор: orthodox.vinnica.ua

    Митрополит Симеон освятив прапори України та Вінницько-Барської єпархії, які тепер розвіваються на флагштоках перед входом до храму.

    Автор: orthodox.vinnica.ua

    Це перший архіпастирський візит митрополита Симеона у Черепашинці з того часу, як місцева громада порвала з церквою московського патріархату та перейшла під юрисдикцію Православної Церкви України. Сталося це рівно пів року тому, у квітні 2022 року. Громада Черепашинець була першою з громад Калинівщини, яка змінила церковну юрисдикцію після повномасштабного вторгнення росії на територію України. Згодом приклад черепашинчан перейняли й інші громади – у Заливанщині, Голендрах, Мирному, Новій Греблі, Нападівці, Райках.

    Найсвіжіше

    Популярне