Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    “У стані духовного сну”: церкви Одеської області майже не переходять з Московського патріархату до ПЦУ

    Від початку російського вторгнення до Православної церкви України приєдналися приблизно 700 парафій Московського патріархату. Найбільше це стосується півночі, заходу та центру. В Одеській області до ПЦУ приєдналися кілька громад. Про це в інтерв’ю Суспільному розповів предстоятель православної церкви України митрополит Київський та всієї України Епіфаній.

    “На жаль, на Півдні і на Сході цей процес не є настільки інтенсивним, але постійно громада визначається, бо, згідно з українським законодавством, кожна релігійна громада має право зміни своєї юрисдикції. Ми хочемо, щоб цей процес відбувався мирно, спокійно і добровільно, і так відбувається”, — розповів митрополит.

    За словами митрополита Епіфанія, в Одеській області цей процес повільніший, регіон зараз “у стані духовного сну”. Це може бути пов’язано із сильнішими позиціями Московського патріархату в регіоні:

    “Є декілька, але це дуже мало громад, в яких священнослужителі протягом цього часу покинули Московський патріархат, доєдналися до нашої церкви. Ну чомусь цей регіон поки що знаходиться в такому стані очікування”.

    Найсвіжіше

    Популярне