Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Севастополі вірян вчили плести маскувальні сітки для «спецоперації»

    У Севастополі на території Херсонеса російський військовий провів урок плетіння маскувальної сітки для парафіян храмів Севастопольського благочиння Московського патріархату. Про це повідомив кореспондент Крим.Реалії.

    Захід відбувся на площі біля Херсонеського собору. Дітям і дорослим розповіли про способи пов’язування клаптиків та які матеріали підходять для плетіння.

    Духовенство Севастопольського благочиння закликало організовувати плетіння сіток у недільних школах.

    У вересні керівник Севастопольського благочиння Московського патріархату Сєргєй Халюта був присутній на проводах мобілізованих на війну Росії проти України російських військових із Криму та Севастополя.

    Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну американський відеохостинг YouTube видалив інтерв’ю із Сергієм Халютою через «ворожі висловлювання». Він виправдовував вторгнення Росії в Україну та розповів про відвідування у шпиталях поранених військових РФ.

    Також повідомлялося, що священники УПЦ МП у Севастополі «підкріплюють бойовий дух і підтримують правильну мотивацію» російських військових.

    На Великдень на сайтах Севастопольського благочиння та Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ МП опублікували послання глави Української православної церкви (Московського патріархату) митрополита Онуфрія, проте видалили з нього частину тексту.

    У червні 2022 року Сімферопольська та Кримська єпархія УПЦ МП вийшла з підпорядкування Києву. У Криму створили нову митрополію, куди увійшли всі підрозділи УПЦ МП на півострові. Вона перейшла у пряме підпорядкування патріарху РПЦ Кірілу.

    Найсвіжіше

    Популярне