П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На Кубані судять священника РПЦ за “антивоєнну” проповідь

    На Кубані донесли на “антивоєнну” проповідь місцевого священика. Єрей Максим Нагібін, настоятель храму Архангела Михаїла в станиці Надежной (Отрадненський район), проводив проповідь ще під час Великодня, але на нього донесли в поліцію тільки наприкінці серпня. На священника РПЦ склали протокол із звинувачують у “дискредитації” російських окупантів.

    Про це повідомляють росЗМІ.

    Священик сказав, що не хоче нав’язувати свою думку іншим, але не може мовчати про своє переконання, після чого зробив “антивоєнну” заяву щодо України.

    Також він негативно висловився про те, що відбувається в росії.

    На його думку, треба пишатися не озброєнням, а підростаючою духовно-моральною молоддю, сильною медициною, достатком громадян і гідним життям людей похилого віку. Це звісно не сподобалось, якимось “ревним” росіянам, які донесли на нього.

    Відео виклали в “Однокласниках”, а наприкінці серпня в поліцію повідомили про виявлені в соцмережах ролики з публічною дискредитацією. Щодо чоловіка склали адміністративний протокол, справу скерували до Отрадненського районного суду, засідання відбулося днями.

    Російський суд ознайомився з протоколом і з’ясував, що в ньому не вказано, хто і де саме розмістив відео з проповіддю. Справу повернули в МВС у Відрадненському районі для усунення недоліків.

    Найсвіжіше

    Популярне