Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Україна під ударом: сотні російських ракет і дронів проти дитячого майданчика і скляного мосту

    Кілька десятків українських міст, містечок та сіл зазнали 10 жовтня масованого варварського обстрілу з боку російського агресора. “Стратегічні” цілі, в які влучили російські ракети та дрони-камікадзе, – дитячий майданчик, заклади освіти, офісні центри та туристичні місця.

    Новини Київ / © Національна поліція України

    Точна кількість жертв у результаті російської атаки ще встановлюється. За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, станом на 14:00 в результаті масованого обстрілу загинули 11 людей, шестеро з яких – у Києві. За даними Національної поліції, станом на 16:00 відомо про 87 постраждалих.

    Возможно, это изображение 3 человека и на открытом воздухе

    Новини Київ / © Associated Press

    Новини Київ / © Associated Press

    За даними Генерального штабу Збройних Сил України, станом на 14:00 ворог випустив по Україні більше 100 ракет і беспілотників, половину з яких збили сили протиповітряної оборони.

     

    Загибель людей підтвердив президент України Володимир Зеленський.

    Київ: влучання біля музеїв, вокзалу та офісів

    Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко написав у своєму телеграм-каналі, що внаслідок ракетних ударів пошкоджено будівлі філармонії, музеїв Богдана та Варвари Ханенків, а також музей поета Тараса Шевченка.

    Посол Європейського союзу в Україні Матті Маасікас опублікував фото з місця інциденту в Києві, де видно серйозну пожежу: горять автомобілі.

    Момент удару по Києву потрапив у прямий ефір ВВС.

    Після вибухів мешканці Києва повідомили про перебої з електрикою та інтернетом.

    “Укрзалізниця” повідомила, що вибуховою хвилею пошкоджено вікна будівлі центрального залізничного вокзалу в Києві.

    “Вокзал працює, висадка та посадка на потяги здійснюється через західний та східний підземні переходи, які виконують роль укриття”, – йдеться у повідомленні.

    Ще одна ракета влучила у дитячий майданчик в центрі української столиці.

    Символічною ціллю масштабного обстрілу стало одне з найулюбленіших місць киян та туристів став “скляний” пішохідних міст. Та, на відміну від Керченського мосту, збудованого окупантами, “скляний” міст в українській столиці вистояв після влучання ракети прямо під ним.

    Рух поїздів на всіх лініях столичного метрополітену зранку 10 жовтня призупиняли через масову ракетну атаку. Підземні станції працювали як укриття. Там зібралося багато людей

    Новини Київ. Станція метро

    Всього вранці 10 жовтня Росія випустила Україною понад 80 ракет, понад 40 з них збили українські ППО, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

    скріншот

    Ракетна атака по Запоріжжю

    У ніч на 10 жовтня по Запоріжжю було завдано нових ракетних ударів, повідомляє обласна адміністрація.

    “В результаті ракетної атаки в центрі Запоріжжя знову зруйновано багатоповерховий житловий будинок. Є постраждалі. У місті працюють рятувальники, медики, усі відповідні служби. Людям надається необхідна допомога”, – написав у своєму телеграм-каналі голова обладміністрації Олександр Старух. За його даними, російські військові випустили містом близько десяти ракет.

    Як повідомив секретар міської ради Анатолій Куртєв, станом на шість годин ранку відомо про одного загиблого. Ще п’ятеро людей постраждали. Серед них одна дитина, має порізи від уламків скла.

    Ракетний удар по Дніпру

    Також було завдано удару по Дніпру. У місті та області оголошено повітряну тривогу. За словами очевидців, після вибуху почалася пожежа.

    Голова Дніпропетровської ОВВ Валентин Резніченко повідомив про жертви внаслідок ракетного удару. “Масована ракетна атака на область. Є загиблі та поранені. На місцях ударів працюють усі служби. Не виходьте з укриттів. Залишається загроза ракетних ударів”, – написав він у телеграмі.

    Вибухи у Житомирі

    На Житомирщині російська армія обстріляла об’єкти енергетичної інфраструктури.

    “Ворог завдав удару по енергетичній інфраструктурі Житомирщини. Частину споживачів уже переведено на резервні джерела харчування”, – написав голова Житомирської ОВ Віталій Бунечко.

    Вибухи у Хмельницькому

    Також відомо про звуки вибухів у Хмельницькому. “Хмельницькій області було чути вибухи. Працює ППО. Бережіть себе! Залишайтесь у укриттях!” – написав у своєму телеграм-каналі голова Хмельницької ОВ Сергій Гамалій.

    Як передає “Суспiльне Хмельницький”, у деяких мікрорайонах міста зникло електропостачання.

    Удари по Львову

    Наслідки ракетних ударів по Львову, 10 жовтня 2022 року

    Унаслідок ракетних ударів по Львову приблизно 90% міста залишаються без електропостачання. Тож трамваї та тролейбуси не курсують.Про це повідомив заступник мера Львова Андрій Москаленко. У місті збільшили кількість автобусів на маршрутах. Понад 80% світлофорів відключені, тому на великих перехрестях працюють регулювальники. У Львові також відсутня подача гарячої води. Через резервне живлення подається холодна вода. Є труднощі з мобільним зв’язком, міська влада намагається розв’язати це питання з мобільними операторами.

    Вибухи у Харкові

    Мер Харкова Ігор Терехов повідомив в ефірі національного телемарафону, що було зафіксовано щонайменше три удари по Харкову, які припали по об’єктах енергетичної інфраструктури. Терехов підтвердив що у місті немає ні електрики, ні води. Мер сказав, що було повністю припинено роботу метрополітену, станції зараз працюють як бомбосховища.

    Мер зазначив, що фахівці обленерго, комунальники роблять все можливе, щоби відновити нормальну життєдіяльність Харкова.

    Найсвіжіше

    Популярне