П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Черкасах представники православного храму зібрали гроші на теплий одяг для ЗСУ

    У Черкасах представники православного храму за тиждень зібрали 12 тисяч гривень на теплий одяг бійцям ЗСУ. Через наближення холодів така допомога військовим нині вкрай потрібна, розповів Суспільному ієрей Дмитро Ярославський.

    Черкащанка Віра Руденко принесла до храму Святого Миколая Чудотворця теплий одяг, зокрема термобілизну та шкарпетки. Вона з парафіянами придбала його на зібрані церквою гроші.

    Жінка займається доброчинністю з перших днів повномасштабного вторгнення: допомагає організовувати події та і сама надсилає кошти. Розповіла: на фронті її гроші потрібніші.

    “Я почала потроху допомагати, а потім за мною підтягнулися мої подруги”, – розповіла черкащанка.

    За сім днів від початку ініціативи “Зігрій воїна ЗСУ” волонтери зібрали 12 тисяч гривень. Цих грошей більш ніж достатньо, аби одягнути в теплий одяг одного воїна, повідомив ієрей храму Святого Миколая Чудотворця, отець Дмитро.

    “Звернувся до нас мій товариш, йому треба купити штани, бушлат, фліски”, – розповів священник.

    За його словами, військовослужбовець Андрій – його однокласник. Боєць добровільно пішов до військкомату 24 лютого. З того часу воює на фронті. Воїн приїхав до Черкас у першу десятиденну відпустку.

    “В таких обставинах він перебував, що його по вісім годин одного «накривали» і мінами, і всім, що в тих москалів, орків було”, – розповів отець Дмитро.

    Чоловіки купували верхній одяг та взуття в магазині. Вибираючи речі на фронт, варто звернути увагу на важливі деталі, розповів військовослужбовець Андрій.

    У Черкасах представники православного храму зібрали гроші на теплий одяг для ЗСУ
    Чоловіки в магазині обирали одяг для військовослужбовця Андрія. Суспільне Черкаси
    “Найголовніший критерій для будь-якого військового одягу – такий матеріал, який якнайменше горить, щоб навіть не плавило його”, – пояснив він.

    За словами бійця, взуття повинне бути без хутра всередині, оскільки воно швидко стає непридатним.

    “І по десять днів не знімаєш взуття, і тиждень. Має бути звичайна мембрана”, – розповів військовослужбовець.

    За його словами, теплі речі є для нього значущою допомогою, оскільки днями він їхатиме на передову, в Донецьку область.

    “Ти постійно в землі на свіжому повітрі знаходишся, тому така допомога неоціненна. Командування нашого батальйону сказало, що форми зимової для військовослужбовців в Україні немає взагалі “, – прокоментував Андрій.

    Тепла куртка, штани, флісова кофта, взуття та рукавички обійшлися в 6 760 гривень. Решту грошей теж витратять на допомогу бійцям, повідомив отець Дмитро. Аби підтримати військових, такі акції він проводить щоосені з 2014 року.

    “Всі ми боремося за перемогу. Як не буде їх, воїнів, не буде нас тут, то той орк прийде сюди, знищить і піде далі. Треба його зупиняти там і допомагати Збройним Силам”, – прокоментував ієрей храму Святого Миколая Чудотворця Дмитро.

    Збір коштів на теплий одяг для Збройних Сил України триває.

    Найсвіжіше

    Популярне