П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх, вітаючи Путіна, відзначив “унікальну модель співпраці” держави і церкви

    Московський патріарх Кіріл Гундяєв привітав президента РФ Владіміра Путіна з 70-річчям, наголосивши на “заслугах” російського лідера перед країною.

    “Преображення зовнішності Росії, зміцнення її суверенітету та обороноздатності, захист національних інтересів, поступальний соціально-економічний розвиток, турбота про благополуччя співгромадян – ось лише деякі з очевидних і незаперечних результатів багаторічної спільної роботи різних гілок влади та громадських інститутів, що здійснюється під Вашим керівництвом”, – йдеться у привітанні, опублікованому на сайті РПЦ.

    Патріарх Кіріл також відзначив створення в країні “унікальної моделі співпраці” держави та церкви та подякував Путіну за “незмінну увагу до служіння РПЦ, до потреб і сподівань віруючих людей” та за “діяльну підтримку”, яку президент надає найважливішим церковно-громадським починанням.

    Очільник РПЦ сподівається, що “плідне співробітництво, що склалося, буде і надалі сприяти консолідації народу, збереженню багатої історичної, духовної і культурної спадщини Росії, творенню мирного і благополучного життя співгромадян на непорушних принципах солідарності і взаємодопомоги, добра і справедливості”.

    На закінчення московський патріарх бажає Путіну “рясної допомоги Божої та благословенних успіхів у подальшому служінні на високій та відповідальній посаді державного лідера великої Росії”.

    Найсвіжіше

    Популярне