П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Священника РПЦ позбавили парафії, бо поїхав на війну з Україною без благословення

    Військовий священник РПЦ із Татарстану Віталій Бєляєв поїхав добровольцем на війну з Україною, не попросивши на це благословення свого правлячого архиєрея – митрополита Казанського та Татарстанського Кіріла. Повернувшись, він дізнався, що більше не є настоятелем однієї з парафій.

    За даними пресслужби Татарстанської митрополії РПЦ, єрей Віталій Бєляєв у червні 2022 року залишив місце свого служіння без благословення правлячого архиєрея та попрямував у складі “волонтерської роти “Бойового братства” до зони проведення “спеціальної військової операції РФ” у місто Ізюм Харківської області, де знаходився до 15 вересня 2022 року, передає “Татар-Інформ”.

    Священник був настоятелем у двох храмах, розташованих у різних районах Татарстану – у селах Ташкирмень та Куюки, але у другому храмі є ще один священик, а ось віруючі Ташкирменя у зв’язку з відбуттям отця Віталія на війну залишилися без духовної опіки. У зв’язку з цим у митрополії змушені були призначити туди нового настоятеля.

    Водночас у пресслужбі зазначили, що єрей Віталій – не єдиний священик Татарстанської митрополії, який перебував чи знаходиться “у зоні проведення СВО”.

    “При цьому дані священнослужителі мали на це благословення, були офіційно відряджені і з усією відповідальністю несли або несуть свій пастирський обов’язок, не займаючись самопіаром, не фотографуючись зі зброєю, що канонічно неприпустимо для православного священнослужителя”, – підсумували в Татарстанській митрополії.

    9 вересня при виконанні “пастирських обов’язків з духовного опікування” російських окупантів з татарстанського батальйону «Алга» загинув Анатолій Грігорьєв, клірик Казанської єпархії РПЦ настоятель храму Богоявлення Господнього в селі Ісакове (Зеленодольський район, Татарстан).

    Найсвіжіше

    Популярне