Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Релігійні лідери міжконфесійною молитвою вшанували жертв Бабиного Яру. УПЦ МП не було

    У столиці біля меморіального знаку «Менора» з нагоди Дня пам’яті трагедії Бабиного Яру пройшов спільний міжконфесійний захід (молитва). Представники УПЦ МП взяли участь у цьому заході окремо.

    Про це повідомляє Укрінформ.

    Міжконфесійна молитва пройшла за участю головного рабина України Моше Реувена Азмана, представників Православної церкви України (ПЦУ), Римо-Католицької церкви України, Українського інституту національної пам’яті, Світового Конгресу Українців, Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр» та інших.

    На сходах самого пам’ятника та біля нього небайдужі громадяни на вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру приносили різнокольорові лампадки і квіти – жовті, сині, червоні, фіолетові, білі тощо.

    Цей захід об’єднаний із спільною міжконфесійною молитвою, яка пройшла раніше у четвер біля символічної синагоги «Місце для роздумів» і відбулася за участі міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка та мера Києва Віталія Кличка, однією концепцією – «Роковини у часи болю».

    Це символізує те, що біль – не в минулому, він живий, і є живою раною у душі кожної свідомої людини за кожну трагедію і загублене життя.

    Як повідомляв Укрінформ, 29 вересня біля символічної синагоги «Місце для роздумів» у Бабиному Яру в Києві відбулася спільна міжконфесійна молитва за участю міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка, мера Києва Віталія Кличка і інших.

    Зі свого боку Президент України Володимир Зеленський ушанував жертв розстрілів у Бабиному Яру. Глава держави поклав квіти до пам’ятника жертвам трагедії на території Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр». Президент також ушанував пам’ять євреїв, розстріляних нацистами в Бабиному Яру, встановивши лампадку біля меморіального знака «Менора».

    Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вшанував пам’ять жертв трагедії Бабиного Яру.

    Найсвіжіше

    Популярне