Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх – це офіцер ФСБ в рясі, – депутат Європарламенту

    Московський патріарх є офіцером ФСБ у рясі, таких людей потрібно викривати й прямо називати їх пропагандистами смерті і руйнації.

    Про це на конференції «Війна росії проти України – війна ідеологій і культур» сказав депутат Європейського парламенту від Німеччини, член комітету Європарламенту із закордонних справ Міхаель Ґалер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

    «Ми бачимо, як релігія, в даному випадку християнська релігія, може стати інструментом війни», – зазначив Ґалер.

    За його словами, християнські й гуманістичні цінності покликані убезпечити народи від жахів війни, диктатури і брехні, які «навіть релігію намагаються перетворити на інструмент війни».

    На переконання Ґалера, потрібно відкрито говорити про використання росією релігії для продовження війни, щоб «викривати всі ті жахи, що відбуваються в Україні, а також про усіх тих шарлатанів, які освячують гармати і благословляють тих, хто потім убиває цивільних людей».

    «Такі, наприклад, як патріарх Кіріл, голова (російської – ред.) православної церкви, який просто є офіцером ФСБ у патріаршій рясі», – сказав Ґалер, додавши, що він «завжди говорить про це прямо та жорстко, зокрема і в Європарламенті».

    За словами політика, таких людей «потрібно викривати й прямо називати їх пропагандистами смерті і руйнації».

    Найсвіжіше

    Популярне