П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ обурені антимінсами від Онуфрія і звинувачують його у “розколі”

    У РПЦ обурені: виключивши поминання Московського патріарха Кіріла (Гундяєва) з плат для літургії, предстоятель Української православної церкви (УПЦ) митрополит Онуфрій зробив ще один крок на шляху “поглиблення розколу в Україні”.

    Про це заявив настоятель московського храму святителя Миколая в Пижах, 81-річний проповідник Алєксандр Шаргунов, якого цитують росЗМІ.

    Шаргунов сказав, що не тільки вчинена Онуфрієм “підміна” плат для здійснення літургії, антимінсів, а й інші дії здійснені “заради національних інтересів”, а не заради “інтересів церкви” та “божественної істини”, ведуть до розколу.

    “Сумно, що частина Української православної церкви, яка була під омофором митрополита Онуфрія, теж “спокусилася” цим, обрала шлях відокремлення від Московської патріархії”, – сказав Шаргунов.

    На думку Шаргунова, “все робиться під тиском державної влади”. Шаргунов сказав, що священнослужитель, який обрав інший шлях, прирікає себе “може бути, не просто на якісь важкі випробування — можливо, навіть і на мучеництво, віддачу свого життя, але цінності, які є в церкві, те, що вони означають, дуже дорогого коштують”.

    Не лише Шаргунов, а й інші священнослужителі РПЦ вважають, що Онуфрій освятив замість традиційних антимінсів, підписаних Московським патріархом, нові, без згадування в них імені патріарха Кіріла, “під тиском київської влади”, та це ще один крок на шляху поглиблення “розколу в Україні”.

    Найсвіжіше

    Популярне