П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    На Черкащині храм УПЦ МП невідомий розмалював символікою окупантів

    У Тальному, що на Черкащині, будівлю та огорожу Свято-Троїцької парафії УПЦ МП невідомий розмалював символікою окупантів. На огорожі, вхідних воротах і навіть на вікнах церковної лавки вивели літери «Z» та «V». Інцидент трапився у вівторок, 27 вересня.

    Як зазначив Максим Донець, начальник відділу поліцейської діяльності №1 Звенигородського районного відділу поліції, це справа рук місцевого жителя. За його словами, чоловік випив лишнього і вчинив дрібне хуліганство, його затримали «по гарячих слідах. На правопорушника складений протокол про адміністративне правопорушення, надалі справу спрямують до суду, повідомляють “Вісті Черкащини”.

    У коментарі виданню протоєрей Православної Церкви України Тальнівської громади Андрій Гаргата розповів, що Свято-Троїцька парафія не планує переходити до лав ПЦУ. За його словами, настоятелі церкви настирно продовжують сповідувати московську церкву.

    Люди кажуть, що деякі священнослужителі цієї церкви у травні цього року влаштували сходку у Кобриновій Греблі, де відкрито ображали людей, які не хотіли ходити до церкви московського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне