Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Російські окупанти знищили храм ПЦУ на Харківщині

    Окупанти та колаборанти пограбували та спалили Архангело-Михайлівський храм Православної Церкви України у селі Руські Тишки Циркунівської територіальної громади на півночі Харківської області.

    Про це повідомив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, який у суботу, 24 вересня, відвідав село, що від початку бойових дій у лютому і до контрнаступу Збройних Сил України у вересні перебувала під окупацією.

    “За традицією останніх років, архієрейська літургія в день свята Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього відбувалася в місцевому храмі. На жаль, загарбницька війна, розв‘язана путінським режимом, внесла свої корективи: Руські Тишки сильно пошкоджені”, – повідомив владика Митрофан.

    За словами архиєрея, на початку окупації Архангело-Михайлівський храм був зухвало пограбований окупантами і місцевими колаборантами з числа прихильників «руського міра» та Московського патріархату: двері були зламані, цінні богослужбові речі та ікони винесені невідомо куди.

    “Проте аж до кінця літа церковна споруда була цілою, хоч перебувала на самісінькій лінії фронту. В останні дні перед втечею з північних районів Харківщини окупанти спалили храм ПЦУ”, – зазначив єпископ.

    Владика Митрофан оглянув попелище, зібрав дивом уцілілі рештки церковного начиння та помолився на місці, де стояв храм. Громада села і благодійники мають намір відбудувати святиню після переможного завершення війни.
    Храм на честь архістратига Михаїла було освячено в 2018 році.

    Найсвіжіше

    Популярне