П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Від обстрілу загинув паламар УПЦ МП в Торецьку

    Під час обстрілу загинув Віктор Остроушко, паламар Тихвинського храму УПЦ МП в селищі Дружба м. Торецьк Донецької області, регент та одна з парафіянок УПЦ МП отримали поранення.

    Про це повідомляє пресслужба Горлівської єпархії УПЦ МП. У єпархії УПЦ МП замовчують хто саме проводив обстріл храму, але сам храм розташований на території контрольованій ЗСУ, тому обстріл храму проводили російські окупанти.

    Декілька снарядів влучили на територію парафії напередодні свята Різдва Пресвятої Богородиці, 20 вересня 2022 року. У церкві, де правилася всеношна, знаходилися священик, паламар, регент із хористами та близько 20 парафіян.

    «Паламар Віктор і регент Валентина вибігли з храму – у них були велосипеди, щоби швидко виїхати додому. Наступний снаряд ліг біля ґанку храму: Віктор загинув. Валентині відірвало руку. Клірик парафії священник Олексій Кузнєцов встиг занести Валентину в машину і доставити до лікарні – руку їй пришили, але чи рухатиметься вона, лікарі прогнозів не дають. Парафіянка Людмила також вибігла – щоби надати допомогу ще живому Віктору. У цей момент пролунав ще один вибух, уламок снаряда поранив Людмилу», – йдеться у повідомленні.

    Внаслідок обстрілу зруйновано господарську споруду – снаряд влетів через дах і розірвав будівлю зсередини. Частина покрівлі храму розлетілася по всій території. Також вибито зовнішнє та внутрішнє скло.

    У загиблого 65-річного паламаря Віктора залишилися дружина та дочка.

    Нагадаємо, раніше храм ПЦУ на Сході України обстріляли окупанти. Також окупанти на Харківщині обстріляли з танка авто мирних жителів, є загиблі.

    Найсвіжіше

    Популярне