Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Відомий в Дніпрі священник попередив про нову зухвалу схему шахраїв

    Священник Андрій Пінчук, який є головою наглядової ради благодійного фонду «Помагаєм», розповів про нову навалу шахраїв. За його словами, вони виявили вже третю фейкову сторінку, яка користується назвою їхньої організації та виманює гроші з українців.

    Цього разу шахраї створили спеціальний сайт, за допомогою якого забирають дані людей. На фейковій сторінці благодійного фонду  посилання на сайт, де потрібно заповнити анкету на отримання грошової допомоги. Все виглядає досить правдоподібно, людина вносить свою особисту інформацію та отримує повідомлення про те, що їй погоджено виплату 3600 гривень, передає dnepr.info.

    Для того щоб отримати кошти, потрібно ввести свої дані: номер телефону, пароль від Приват24, пін-код.

    А далі коли людина вже на гачку й майже відчуває грошики в гаманці – її викидає на фальшиву сторінку нібито «приватбанку», де вона довірливо вводить номер телефону, пароль від Приват24, пін-код карти, тобто просто дає шахраям ключ від квартири, де гроші лежать, – зазначив священник.

    Андрій Пінчук нагадав, що їх благодійний фонд допомагає тільки товарами та послугами. Тут можна побачити офіційні посилання на сторінки та сайт БФ.

    Зазначимо, що наразі є міжнародні благодійні фонди, які переводять грошову допомогу на банківські рахунки українців. Але ця ініціатива діє за підтримки Мінсоцполітики, і вся комунікація проходить через сайт відомства, тому будьте уважні і попередьте рідних.

    Найсвіжіше

    Популярне