П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Генсек Європарламенту відвідав храм у Бучі

    Генеральний секретар Європарламенту Клаус Велле відвідав храм святого Апостола Андрія Первозваного в Бучі. Настоятель храму розповів про страшний період російської окупації.

    Заступниця Бучанського міського голови Михайлина Скорик розповіла пану Клаусу про захоронення місцевих жителів, які загинули під час окупації, про неможливість ховати на цвинтарях, про ексгумацію тіл та масові поховання невпізнаних тіл. Про це інформує BigKyiv.

    Своєю чергою настоятель храму, отець Андрій, згадав страшні події, свідком яких він був: вбивства мирних людей на вулиці, поховання, ексгумацію, спілкування із людьми, близькі яких загинули.

    “Буча стала відома всьому світу страшними подіями, які тут сталися під час окупації російськими військами. І після звільнення населених пунктів на Харківщині стало зрозумілим, що жорстоке поводження із мирним населенням «є нормою» для військових російської армії”, – сказав Клаус Велле.

    На місці, яке стало символом трагедії і нескореності українців, генсекретар Європарламенту зауважив, що Росія має понести покарання, адже “це важливо для всього світу”.

    Він також зазначив, що підтримка України триває вже десять років, “а тепер делегація приїхала підтримати Ірпінь і Бучу”.

    “Ми побачили злочини, які не можна було й уявити у 21 столітті. Але тепер весь світ знає, що таке «російська агресія», що вона означає для України… Україна має перемогти в цій війні не лише, щоби звільнити свою країну, свою землю, але й щоби не дати війні поширитися на цілу Європу. Україна — на сторожі нашого континенту”, – наголосив генсек ЄП.

    Найсвіжіше

    Популярне