Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Радник Білого дому: США ніколи не визнає «референдуми» і відкидає посягання на цілісність України

    Радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Сполучені Штати відкидають будь-які спроби рф провести нові «референдуми» на тимчасово захоплених українських територіях та вважають це посяганням на суверенітет України.

    Про це він сказав у вівторок, повідомляє Reuters.

    «Якщо це («референдуми» – ред.) стануться, Сполучені Штати ніколи не визнають претензій рф про нібито анексію частини України. Ми ніколи не визнаємо цю територію як щось інше, ніж територія України», – наголосив високопоставлений радник Байдена.

    Він підкреслив, що Сполучені Штати «однозначно відкидають» подібні спроби рф та назвав це посяганням на принципи суверенітету й територіальної цілісності. У цьому зв’язку представник Білого дому зауважив, що президент Джо Байден у своїй промові в середу на Генасамблеї ООН висловить рішучу позицію.

    Раніше рашисти висловили сподівання на проведення псевдореферендумів в ОРДЛО і приєднання їх до росії. Мова також йшла про Запорізьку і Херсонську області.

    «Референдуми про приєднання до росії» на тимчасово окупованих територіях України відбудуться з 23 по 27 вересня», – пише «Медуза» з посиланням на два джерела, наближені до адміністрації президента росії.

    Нагадаємо, журналісти розповіли, як Росія планувала «референдум» на Харківщині. Серед заходів були хресні ходи.

    Найсвіжіше

    Популярне