Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    В храмі, який приєднався до ПЦУ повінчався військовий ЗСУ із своєю нареченою

    Другий тиждень прихожани Православної Церкви України в Ободівці Вінницької області, після того, як змінили підлеглість з УПЦ МП, вигрібають сміття, яке залишив після себе батюшка Ніколай. Уже вивезено на смітник два причепи порожніх пляшок та різного мотлоху. Роботи по впорядкуванню приміщення тривають.

    17 вересня в храмі відбулося вінчання. Брали шлюб перед Господом Богом військовослужбовець Віталій Максименко зі своєю дружиною Тетяною.
    Таїнство вінчання здійснював благочинний Тростянецького благочиння ПЦУ, митрофорний єрей отець Михайло Торбахевич.

    Віталій нині воює у складі Збройних сил України в Авдіївці Донецької області. З дружиною у цивільному шлюбі два роки. «Тиждень тому, – сказав він, – дізнався від коханої, що наш сільський храм з московського став українським, то ж вирішив обвінчатися в ньому». Командування відпустило захисника на кілька днів. Він здійснив свою мрію.

    Священник ПЦУ помолився за мир в Україні, за воїнів і подякував їм за те, що на нашій території ми можемо мирно молитися. Він побажав подружжю довгих і щасливих років життя у любові, а Віталію – повернутися живим і неушкодженим з перемогою.

    Того дня родина Городенських – Пелешенко подарувала парафії Євангеліє, Апостол, Псалтир, часослов та піснеслови.

    Нагадаємо, 10 вересня під час опису майна в храмі місцеві жителі виявили літературу, зміст якої виправдовує, визнає правомірною збройну агресію росіян проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне