Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Щоб не було надзвичайних конфліктів. ПЦУ намагається працювати індивідуально з кожною парафією – генерал СБУ

    Православна Церква України намагається не активізувати переходи з московської церкви, а працювати індивідуально з кожною парафією, щоб не було надзвичайних конфліктів.

    Про це в ефірі телеканалу “Еспресо” заявив ексзаступник голови СБУ генерал-майор Віктор Ягун, коментуючи лист Управління СБУ у Києві та області.

    “Це навмисно зроблено для того, щоб не було надзвичайних конфліктів. Вони не хочуть механічний перехід, вони хочуть свідомий перехід. Цей лист, скоріше за все, ініційований московськими силами, які намагаються цей процес зупинити і вони намагались таким чином, адміністративним тиском щось зробити”, – зазначив Віктор Ягун.

    У Службі безпеки України прокоментували листа свого структурного підрозділу до столичних райадміністрацій про можливу “дестабілізацію суспільно-політичної ситуації” через наслідки переходів громад від Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

    Т.в.о. голови СБУ Василь Малюк відсторонив заступника начальника Головного управління СБУ у Києві та Київській області Юрія Палагнюка від займаної посади після оприлюднення листа.

    Найсвіжіше

    Популярне